שקשוקה של דלעת, קישואים ומרגז

למקורותיה של השקשוקה אדרוש עצמי בפוסט אחר ובשעה אחרת. בינתיים אהלל את השקשוקה הנהדרת שאני אוכל כשאני בג'רבא, אצל דולי. בכל פעם כשאני מגיע לאי שלנו אני מוזמן בכל שעה נתונה לכמה ארוחות אצל קרובי המשפחה ואני שגופי גדול וקיבתי קטנה, מתקשה במעמסה.
לפני כמה חודשים, כמה ימים לאחר יום הולדתי שנחגג בעודי בורח מחלון החדר של ביתו הצעירה של תורכי ענק ומשופם, בעיירת דרכים על גבול תורכיה-סוריה (היום בו נולדתי זהו היום בו אמות, חשבתי כשרצתי החוצה), עבדתי קצת בדרום תוניסיה ושעה לפני שעזבתי לכיוון גאבס אכלתי ארוחת צהריים טובה אצל בן דוד שלי. דולי, המכונה גם מאדאם קוזין וגם אשתו של דאני בועז, בן דוד של אבא שלי, ביקשה שאבוא לומר שלום לפני שאני נוסע.
כשהגעתי ראיתי על הכיריים שקשוקה של דלעת, אחד מהתבשילים הנהדרים של דולי. אני שקיבתי הייתה מלאה, סירבתי בנימוס אך עיניי בערו אל תוך הסיר. דולי שלא חשבה לאפשר לי לצאת בלי צלחת הושיבה אותי במטבח הקטן והתחילה להגיש לי.
אומר זאת כך, קיבתי הקטנה גרמה לי לבעיות רבות במסגרת תפקידי בסלואו פוד. רבו ההזדמנויות שמתחת לחוטמי נחו להן צלחות נהדרות ואני נאלצתי לסרב בגלל אותה קיבה בוגדנית שלא מצדיקה את גודלה של בטני. ליד השולחן הקטן של דולי, התגברה לה קיבתי באומץ השמור למלכים וחיסלה את הצלחת בדקה ומחצה. הימים שלאחר מכן שכללו איבוד חושים בסהרה וכמעט התרסקות מעל חופי יוון, עברו עלי עם אותו טעם נהדר שהשאירה אצלי אותה שקשוקה.
יעידו בנותיה של דולי, כי את השקשוקה הזו קשה לשחזר. לא מדובר רק בביצים של התרנגולות שמסתובבות חופשי בחצר הבית או בדלעת שמביאים מהשוק של הלובים. מדובר במין מליחות מוזרה שנמצאת בתוך כף ידה של אותה בשלנית והיא הנותנת (טעם). סתם. אין לי מושג למה זה תמיד יוצא שונה.

אתמול בשעת לילה מאוחרת, אי שם בצפון הארץ, נסיתי שקשוקה שיצאה באופן יחסי דומה לדבר האמיתי. לאחר שעה של בישול, כשטעמתי כף מהשקשוקה, הייתי יחסית מרוצה.
 
מה צריך:
חצי קילו דלעת חתוכה לקוביות קטנות
קישוא חתוך לחתיכות גדולות (עם קליפה)
כמון
פפריקה
ביצים
נקניקיות מרגז (בקשו מהקצב את אלו שהוא מכין לעצמו)
 
מה עושים:
במחבת רחבה מחממים שמן זית ומוסיפים את קוביות הדלעת. מפזרים עליהן כף פפריקה וקצת מלח. מערבבים כל הזמן עד שהדלעת מתרככת ואפשר עם כף עץ לרסק אותה. מנמיכים את האש ומוסיפים את הקישואים להמשך בישול על אש נמוכה. מוסיפים כמון ונותנים לדלעת ולקישוא לבעבע עוד כרבע שעה עד שגם הקישואים מתרככים וגם אותם אפשר לרסק.
במקביל מכניסים את המרגז לתנור או מטגנים בצד לכמה דקות. מוסיפים את המרגז לתערובת הדלעת והקישוא לעוד כעשר דקות ולאחר מכן שוברים את הביצים פנימה. משאירים על האש עוד כמה דקות לפי רמת ההכנה של הביצים הרצויה.
 

כמו תמיד, בלהט האכילה שכחתי לצלם בהתחלה. הרי לכם צילום פוסט טראומתי

 

הכל נכתב בלילה, מיד לאחר האכילה. עכשיו קמתי ונזכרתי במה שנשאר מאתמול. ובשיר שהתנגן בלילה וגם ליווה אותי עד שסגרתי את העיניים.

 

 

.

 

מודעות פרסומת
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

  • עידית פארן  On דצמבר 14, 2009 at 10:04 am

    על ה"עיני בערו אל תוך הסיר"
    והצילום הפוסט טראומטי, איזה מזל שנשאר משהו

    אוף הולכת לנסות את המתכון הזה הוא נראה לי ממש ממש טוב!!

    (אני עוד מתגלגלת מצחוק..)

  • איריס  On דצמבר 14, 2009 at 10:05 am

    הופיע לי איזה ארז אפרתי מהדף לינקדין שלך…חברים ?

  • רפרם  On דצמבר 14, 2009 at 10:11 am

    לא מכיר. הוא אצלי בחברים?

  • רפרם  On דצמבר 14, 2009 at 10:20 am

    עשיתי גוגל. זה הקצין שתפסו באונס?
    תציעי לו חברות, ככה תגיעי לברק או לביבי או לשד יודע מי

    תכיני שקשוקה

  • איריס  On דצמבר 14, 2009 at 10:55 am

    ואין שם כל כך הרבה בשביל לשכוח, לא ? חשבתי שאולי זה אחד עם אותו שם, כדאי שיחליף. אבל אולי זה הוא, אתם בערך באותו גיל.

    נו, אז אם מועיל להתחבר איתו, תעשה בינינו היכרות , אולי נאכל שקשוקה

  • שועי  On דצמבר 14, 2009 at 12:00 pm

    אינה נמנית על חביבותיי, וגם איני אוכל בשר
    השקשוקה הזו נראית, כאילו משכחת צרות היא

    ואיריס, שקשוקה הולכת היטב עם חברה טובה וסמבּוּקה (סוג של משקה למשפחות האניס), ואילו הקצין, הלום האלכוהול והאנס, מתאים לדמות הרשע בפטרושקה.

  • איריס  On דצמבר 14, 2009 at 12:23 pm

    מסכימים אנחנו, אפילו לגבי מראה מלבב של שקשוקה ייחודית זו.

    את הדברים שאתה כותב על האנס, אני הפניתי כשאילתא לרפרם. מה זה לקום בבוקר ולראות את השם הזה קופץ לי מהאתר של רפרם בלינקדין ? זה אחראי ? שום דלעת לא תפצה

  • שועי  On דצמבר 14, 2009 at 1:24 pm

    יש איזו אגדת ילדים שבה הדלעת הופכת למרכבה
    אך כאן דומני כי הצלחת להפוך אותה לטנק מרכבה
    (-:
    הלוואי ונשב עם רפרם על שקשוקה וכוסית סמבוקה
    כי זו השקשוקה ראויה לכל טועמת וטועם: בר-הכי כינוקא

  • איריס  On דצמבר 14, 2009 at 1:53 pm

    לא הוטעמתי שקשוקות מרפרם. פעם הוא ניסה להכיר לי בלוגר איראני שנרצח זמן קצר אחרי כן, ועכשיו דרך לינקדין הוא שולח לי יצורים מסוג אנרגטי דומה.
    האם לא מגיע לאשה בישראל להנות משקשוקה ודבש ?
    ממה נפשך.
    בבניין המרגז ננוחם

  • שרון רז  On דצמבר 14, 2009 at 2:22 pm

    נראה בוער, קצת חריף ,חם, טעים, מפתה
    כמה חבל שאינני מוצא משהו מפתה בפריכיות אורז, אורז מלא ולחם קל

  • שועי  On דצמבר 14, 2009 at 2:23 pm

    מקווה כי ההדורים מיושרים
    (קשה להניח כי יש הרבה בלוגרים אראניים מאושרים)
    נכון, שיש בעיות עם ישיבת ההסדר בהר ברכה
    אבל, בכל זאת, טרם הוקמו אצלינו משמרות מהפכה.

    חיוך.

  • עידית פארן  On דצמבר 14, 2009 at 2:45 pm

    אני ראיתי (איריס) במו עיני איך היא פעם הפכה מכרכרה לדלעת

    (כמה דקות לפני זה הנעל שלי נפלה…)

    שרון טוב שבאת
    אני אראה לך יום אחד איך עושים מפריכית אורז מאכל מופלא
    (אני יודעת להכין בעצמי)

  • איריס  On דצמבר 14, 2009 at 3:04 pm

    הרשה לאחרות לקבוע אם יש או אין פה משמרות מהפיכה ואת שאר הניואנסים השמורים לקהל היעד. לפחות את זכות העדות…הרי נידרש ליישר הדורים בנזיד עדשים, כיון שהכסף דרוש להר ברכה והר קללה וכל זה. כמאמר הדרשה על ההר…

    תרבחו.

  • איריס  On דצמבר 14, 2009 at 3:05 pm

    איך לא נפגשנו שם ? גם אני ראיתי

    טוב, לא ניקח את השרשור למחוזות השקשוקות דה לה אחים עופר, נשאיר את הפירוש המקורי והכוונה הטובה.
    סליחה על ההפרעה

    חג שמח

  • רפרם  On דצמבר 14, 2009 at 9:45 pm

    עברתי על הרשימה הקטנה שלי בלינקדין וראיתי את מלח הארץ. אנשים מובחרים אחד אחד. אך אותו אפרתי נעדר

    נדמה לי שהבלוגר יושב בכלא ולא נרצח, אבל זה מה שאני חושב

    ובבניין שקשוקה ננוחם

  • איריס  On דצמבר 14, 2009 at 11:15 pm

    כניראה הזיתי מרוב ריר על השקשוקה

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה)  On דצמבר 16, 2009 at 8:30 am

    רפרם
    נהדר, אכן שקשוקה אלוהית
    ואנא, תיקון, דולי היא אשתו של נאני ולא דאני

    כתוב עוד על ג'רבא, למען הגולים הג'רבאים כאן בארץ הקודש, רחוק מהבית

  • colorada  On דצמבר 18, 2009 at 9:11 pm

    אחת הזמרות האהובות עליי באחד השירים האהובים עליי. קבל ביצוע אפילו יותר טוב.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s