סלט קישואים טעים

הנה סלט שיצא לי ככה במקרה. מאד קל להכנה.
המראה שמתקבל בסוף לא היה עומד במבחן הגורמה קומפוזה, אבל יוצא ממש טעים. אז כדאי.
 
מה צריך:
3-4 קישואים
חציל
שני פלפלים מתוקים
שלושה פלפלים חריפים
שני חצאי בצל
4 עגבניות בשלות, פרוסות
12-15 עגבניות שרי, חצויות
שיני שום מראש שום אחד
שמן זית
טחינה גולמית (מומלץ ג'מאל)
מלחפלפל
 
מה עושים:
מדליקים את התנור ל-180 מעלות. כשהוא חם מכניסים אליו  את העגבניות, השרי והשום לרבע שעה בערך.
את הקישואים מקלפים ופורסים לפרוסות דקות ורחבות. שמים אותם על  אש גלויה עד שהפרוסות משחימות. על האש הגלויה שמים גם את הבצל, הפלפלים והחציל.
את החציל הקלוי קולפים ובוצעים ממנו רצועות עבות. את הפלפלים והבצל קוצצים גס. את השום מועכים עם ראש הסכין ומערבבים את הכול בתוך קערה גדולה.
לתוך התערובת הצבעונית מוסיפים שתי כפות של טחינה ושתי כפות של שמן זית. מתבלנים.

 

פרסם תגובה או השאר עקבות: Trackback URL.

תגובות

  • איילת  ביום יוני 7, 2008 בשעה 10:19 am

    מנהג קבוע הוא בבית בועזסון (עוד מאמריקע) להדליק המנגל בראש ובראשונה בשביל ירקות, בדיוק כמו שמדליקים תנור. אחרכך מחליטים איך לקצוץ ואם להדביק טחינה או נענע או רק שוםשמןזיתלימון
    מנהג ידוע נוסף בבית בועזסון (מאז ימי שומרי משקל) לתבל סלט ירקות בטחינה (ובקוביית קרח בשביל הפריכות).
    יש עוד רעיונות ווריאציות?

  • גלית חתן  ביום יוני 7, 2008 בשעה 4:53 pm

    איפה קונים?
    (נהייתי עצלנית לאחרונה)

  • רפרם  ביום יוני 7, 2008 בשעה 10:14 pm

    אני מתיחס לחציל קלוי כאל "רוטב" ממש. מוציא את כל הבשר ומערבב אותו עם שאר המרכיבים. נותן המון וגם טעם שרוף מעולה.
    גלית, דוקא קל להכין. לא צריך להדליק מנגל וכו'. רק את הכיריים, להניח הכל על הכיריים ולחזור רק כשהמטבח עולה באש

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: