רוזטה

רוזטה היא מיץ שקדים שנוהגים לשתות בתוניסיה. אני שתיתי את הרוזטה הכי טובה בספאקס, עיר שידועה במגוון זני השקדים והפיסטוקים. בדוכנים הפרוסים בעיר יש אפשרות לשתות כוס של מיץ קר של שקדים או פיסטוקים. את המיץ הכי טוב בספאקס, כך אומרים, עושים בדוכן שנמצא לאחר הכניסה למדינה. מעבר לחומה, מימין.
סוד ההכנה העיקרי של הרוזטה טמון בזנים השונים של השקד והיחסים ביניהם. יש המערבבים שקדים מרים עם מתוקים ויש המשתמשים רק במרים. רוזטה טובה בירושלים אפשר למצוא בדרך לרחוב צלאח א-דין, אצל אל-ארז.
את המתכון לרוזטה שהכנתי בבית לקחתי מדודה שלי והוספתי כמה שינויים משלי.
(אני כרגיל מצטער על איכות הצילומים, הם צולמו במצלמת פוקט מזעזעת)

מה צריך:
200 גרם שקדים מרים (מה שמכונה שקדים ישראלים)
2 וחצי קילו סוכר קנים
2 ליטר מים
קצת מי ורדים
מה עושים:
משרים את השקדים במים רותחים כמה דקות ואז מצננים אותם. ההשריה גורמת לקילוף הרבה יותר קל של השקדים. כדאי לקנות שקדים שאינם מקולפים. אלו המקולפים מכילים חומרים מוזרים שעדיף להימנע מהם.
לוקחים קצת מהשקדים וקצת מהמים וטוחנים בבלנדר. דרך בד מעבירים את הנוזלים לסיר. את השאריות מחזירים לבלנדר עם עוד קצת מים וממשיכים לטחון. מעבירים את כל הנוזלים הלבנים לסיר, מוסיפים לסיר את הסוכר והמים הנותרים ומרתיחים. לא בוחשים ולא מכסים את הסיר בזמן הבישול.
לאחר הרתיחה מעבירים לאש נמוכה עד שהנוזל הלבן מתחיל לקבל צבע צהוב. מוסיפים קצת מי ורדים, מצננים ומעבירים לבקבוקים.

 

הקילוף

 

לאחר הקילוף

 

סתם סוכר קנים שיש בכל סופר

 

לכלוך

 

רוזטה

הנוזל שנוצר הוא בעצם סירופ שקדים. מוסיפים מים קרים וקוביות קרח וזה משקה מעולה לקיץ. אפשר גם לערבב את הסירופ עם קצת עראק או בוכה, קרח, נענע ולימון. יש שמרתיחים את הסירופ עם חלב. אבל זו כבר בעיה שלהם.

פרסם תגובה או השאר עקבות: Trackback URL.

תגובות

  • דרור  ביום מאי 20, 2009 בשעה 1:08 pm

    רפרם, אתה האדם היחיד שאני מכיר שיכול לכתוב במתכון 2.5 קילו סוכר והיד לא רועדת לו על המקלדת. בחשבון פשוט מדובר ביחס של 1:12.5 בין השקד לסוכר. מזכיר לי מראות קשים מימים אפלים.

  • יואב  ביום מאי 20, 2009 בשעה 1:11 pm

    גם אני שמתי לב לערימת הסוכר. זה מין קולה-שקדים.

  • רפרם  ביום מאי 20, 2009 בשעה 2:14 pm

    אני יודע שברומניה, בתקופה השחורה, שמו כמות כזו של סוכר גם במיץ
    היחידות ששתו היו הצועניות החייכניות

  • מ  ביום מאי 20, 2009 בשעה 7:18 pm

    על הטעם ועל הריח שאתה מביא לרשימות
    אני מודה לך

  • שועי  ביום מאי 21, 2009 בשעה 10:03 am

    מררי אותי
    מני אותי עם השקדים

    דומני, כי שנינו היינו שמחים ביותר לשבת עם האיש לספל רוזטה

  • ברקו  ביום יולי 1, 2009 בשעה 4:40 pm

    רק אצל ויקטור בבאב אלחוריה.
    או בביצת השלולית בנתניה

  • רפרם  ביום יולי 5, 2009 בשעה 1:30 pm

    בדיוק עכשיו הייתי אצל ויקטור. לא רע בכלל

  • אייל בן משה  ביום אפריל 26, 2011 בשעה 2:47 pm

    צריך לטעום בקפה ונציה בנתניה
    משום מה קוראים לזה שם בומבה

  • סילביה  ביום יוני 1, 2013 בשעה 3:08 pm

    איפה יש ליקנות בנתניה שקדים מרים.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: