רוזטה היא מיץ שקדים שנוהגים לשתות בתוניסיה. אני שתיתי את הרוזטה הכי טובה בספאקס, עיר שידועה במגוון זני השקדים והפיסטוקים. בדוכנים הפרוסים בעיר יש אפשרות לשתות כוס של מיץ קר של שקדים או פיסטוקים. את המיץ הכי טוב בספאקס, כך אומרים, עושים בדוכן שנמצא לאחר הכניסה למדינה. מעבר לחומה, מימין.
סוד ההכנה העיקרי של הרוזטה טמון בזנים השונים של השקד והיחסים ביניהם. יש המערבבים שקדים מרים עם מתוקים ויש המשתמשים רק במרים. רוזטה טובה בירושלים אפשר למצוא בדרך לרחוב צלאח א-דין, אצל אל-ארז.
את המתכון לרוזטה שהכנתי בבית לקחתי מדודה שלי והוספתי כמה שינויים משלי.
(אני כרגיל מצטער על איכות הצילומים, הם צולמו במצלמת פוקט מזעזעת)
מה צריך:
200 גרם שקדים מרים (מה שמכונה שקדים ישראלים)
2 וחצי קילו סוכר קנים
2 ליטר מים
קצת מי ורדים
מה עושים:
משרים את השקדים במים רותחים כמה דקות ואז מצננים אותם. ההשריה גורמת לקילוף הרבה יותר קל של השקדים. כדאי לקנות שקדים שאינם מקולפים. אלו המקולפים מכילים חומרים מוזרים שעדיף להימנע מהם.
לוקחים קצת מהשקדים וקצת מהמים וטוחנים בבלנדר. דרך בד מעבירים את הנוזלים לסיר. את השאריות מחזירים לבלנדר עם עוד קצת מים וממשיכים לטחון. מעבירים את כל הנוזלים הלבנים לסיר, מוסיפים לסיר את הסוכר והמים הנותרים ומרתיחים. לא בוחשים ולא מכסים את הסיר בזמן הבישול.
לאחר הרתיחה מעבירים לאש נמוכה עד שהנוזל הלבן מתחיל לקבל צבע צהוב. מוסיפים קצת מי ורדים, מצננים ומעבירים לבקבוקים.

הקילוף

לאחר הקילוף

סתם סוכר קנים שיש בכל סופר

לכלוך

רוזטה
הנוזל שנוצר הוא בעצם סירופ שקדים. מוסיפים מים קרים וקוביות קרח וזה משקה מעולה לקיץ. אפשר גם לערבב את הסירופ עם קצת עראק או בוכה, קרח, נענע ולימון. יש שמרתיחים את הסירופ עם חלב. אבל זו כבר בעיה שלהם.
תגובות
רפרם, אתה האדם היחיד שאני מכיר שיכול לכתוב במתכון 2.5 קילו סוכר והיד לא רועדת לו על המקלדת. בחשבון פשוט מדובר ביחס של 1:12.5 בין השקד לסוכר. מזכיר לי מראות קשים מימים אפלים.
גם אני שמתי לב לערימת הסוכר. זה מין קולה-שקדים.
אני יודע שברומניה, בתקופה השחורה, שמו כמות כזו של סוכר גם במיץ
היחידות ששתו היו הצועניות החייכניות
על הטעם ועל הריח שאתה מביא לרשימות
אני מודה לך
מררי אותי
מני אותי עם השקדים
דומני, כי שנינו היינו שמחים ביותר לשבת עם האיש לספל רוזטה
רק אצל ויקטור בבאב אלחוריה.
או בביצת השלולית בנתניה
בדיוק עכשיו הייתי אצל ויקטור. לא רע בכלל
צריך לטעום בקפה ונציה בנתניה
משום מה קוראים לזה שם בומבה
איפה יש ליקנות בנתניה שקדים מרים.