חמין

קחו מתכון לחמין תוניסאי טוב (הריסה)
 
מה צריך:
קילו, קילו וחצי בשר. אני משתמש בפולי, רגל אחורית. יש בו גם עצם וגם שומן
חצי קילו חיטה שהושרתה קצת במים. אני מערבב חיטה רגילה וחיטה ירוקה מעושנת (פריקי)
כפית קינמון
כף דבש
כף סוכר
2-3 פלפל סודני
חריסה (מתכון בהמשך)
ראש שום
1 בצל קצוץ
בצלצלי פנינה
תפוחי אדמה
בטטות
כסביה (ארטישוק ירושלמי)
ביצים
עגבניה קלופה וחתוכה לרבעים
קוקלה (מתכון בהמשך)
 
מה עושים:
בסיר גדול מטגנים בצל, זורקים פנימה את שיני השום וממשיכים לטגן עד שהכל מזהיב. זורקים פנימה את העגבניה, ממשיכים לערבב ומוסיפים חריסה, קינמון, דבש וסוכר. לאחר שהכל מושחם, מוסיפים את חלקי הבשר ומגלגלים הכל בתערובת. מוסיפים את התפודים, הבטטות והכסביה, מוסיפים מים לכיסוי ומוסיפים את החיטה והקוקלות. את הביצים מוסיפים בהדרגה עם הכל, כדי שיהיו בכל שכבה בחמין.
כשהסיר מגיע לרתיחה, מורידים מהאש ומעבירים לפלטה או לתנור בחום נמוך. מחכים בערך עשרים שעות. מומלץ לא לאכול מיד את החמין, אלא לאכול כל מיני סלטים משלימים. בסיום החמין כדאי להוריד שוט של בוכה או עראק טוב, ללכת לנוח ואז ללכת לישון.
 

חריסה – אם לא הבאתם חריסה מהביקור האחרון שלכם בתוניס או שאתם לא עוברים במרסיי או באיזור ברבס, אתם יכולים גם להכין חריסה ביתית. הטעם לא יהיה זהה, כי לא מדובר באותם פלפלים, אבל מי אמר שהכל מושלם. טוחנים פלפלים חריפים אדומים עם צ'ילי, זרעי כוסברה טחונים, זרעי קימל טחונים (קרוויה), מלח, שום ושמן זית. הכל לפי הטעם. תזרמו.

קוקלה – מין קציצת סולת פשוטה. לוקחים קצת שומן (אפשר גם של עוף), קוצצים גס ומערבבים אותו עם ביצה וסולת. מוסיפים שן שום, פפריקה, פלפל שחור ומלח וצרים מין קציצה קטנה. אפשר לטגן אותה לפני ואז להכניס אותה לסיר של החמין ואפשר לזרוק אותה ישר לסיר. כדאי לאכול את הקוקלה ביחד עם תירשי (סלט דלעת ותפוחי אדמה עם פפריקה ושמן זית).

 

מודעות פרסומת
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s