מה צריך:
שני נתחי רגל קדמית של אייל בר (לא חייבים להיות פרוסים, כמו באוסובוקו רגיל)
חצי קילו ארטישוק ירושלמי
2 בטטות
חצי קילו בצלצלים
בקבוק יין לבן
קמח
שמן זית
כוס של ציר בקר
רוזמרין טרי
מלח/פלפלשחורגרוס
מה עושים:
שוטפים את הנתחים, מקמחים אותם בקמח ומנקים משאריות. במחבת כבדה עם קצת שמן זית סוגרים את הבשר ומוציאים החוצה לצלחת.
זורקים לשמן זית החם חלק מהרוזמרין ומטגנים קצת, עד שמקבלים ארומה של רוזמרין באוויר. זורקים פנימה חתיכות מקולפות של בטטה וארטישוק ירושלמי וגם את הבצלצלים (מקולפים) ומערבבים אותם עד להשחמה.
מוציאים החוצה את כל הירקות. ומכינים סיר גדול וכבד על האש. כשהסיר חם מוסיפים את כל המרכיבים (הבשר צריך להיות הכי למטה), מוסיפים גם את הרוזמרין וכשהסיר מתחיל להתחמם מוסיפים לסיר את כל היין הלבן. ממליחים/מפלפלים, מנערים קצת את הסיר בעזרת הידיות ומוסיפים מים וציר עד לכיסוי. לאחר שהעסק מבעבע, מנמיכים ונותנים לרוץ איזה שעתיים-שלוש.
תגובות
אפשר לעשות אוסובוקו מאייל שני במקום?
רבים נזקקו לשאלה הזו. האם אוסובוקו עושים מהזרועות (רגל קדמית), כדרכם של המילאנזים או שמא במקרה דנן (איל שני לדוגמא) צריך ללכת על הרגליים (האחוריות) כמו שהן.
יש להניח שאוסובוקו אייל שני יהיה עם טימין במקום רוזמרין. לשאלתך.
השאלה רק האם נתחי רגל קדמית של איל בר זה לא דבר יקר מדי
וגם איפה קונים את האייל בר הזה
וגם האם רק הבצלצלים קלופים או כל הירקות
ולמה לזרוק את הירקות אם אפשר להכניס אותם לסיר
ולאן נותנים להכל לרוץ בסוף ואיך ירוץ עם זה רק שתי רגליים
ולמה לא עדיף שישאר בסיר ונאכל אותו ?
שתי השאלות הראשונות ברצינות השאר סתם להציק
לך ידידי הנעלם
ד"ש מורד
אהמממ…
לא אמור לעלות הרבה. לי עלה פחות אפילו מאוסובוקו של עגל.
הכל קלוף אילנית. ולא זורקים את הירקות, הכל נכנס לסיר.
והכל בסוף צריך לרוץ לקיבה שלך. ואם הוא צריך הוא יעשה את זה גם על רגל אחת. פשוט תבקשי יפה מהסיר.
הנה, פה אפשר למצוא כזה
http://www.redeer.co.il/
איך זה שמאלנים אוכלים בשר?
יש כל מיני אסכולות.
קודם כל יש את החלוקה לאלו שאוכלים אותו רייר ולא מדיום. יש את אלו שאוהבים מדיום, עם רייר בפנים.
יש גם את אלו שאוהבים שהסו שף חותך עבורם את הסטייק לפרוסות דקות (כמו במרסיי) ויש שאוהבים להשתמש בסכין.