אז ירד קצת גשם, מה אתם עשויים מסוכר? מתכון למרק שקדים

בהתקרב החורף המדומה של האזור המדברי הזה כולם נותנים מתכונים למרקים במסגרת בוחשים בקלחת. רק אתמול והיום יש כאן ברשימות את חלי, שוקי ואת העארס. אלא מאי? לא חורף ולא דובים. הרי מחר מחרתיים יהיה בתלאביב שוב חמסין ובירושלים אנשים ילכו עם חולצות טריקו.
הכמיהה לאירופיות מכתיבה לנו נזידים וכך כל עיתוני האוכל יוצאים מגדרם ונותנים לנו אלפי מתכונים למרקים. אפילו אני, עבדכם, חוטא בכך מדי פעם. רק בשנה שעברה הכנתי כתבה על מרקים למגזין "גורמה" של "את" (וואלה).
עכשיו, זה לא אומר שאני לא אוהב מרקים. להיפך, ממש מעריץ. אני פשוט מעריץ אותם יותר בטורינו בינואר. כשהמעלות הן פחות מעשר מתחת לאפס ויש ירקות שורש מדהימים בשוק, מתחת למעטה הלבן.
החבר דניאל מסביליה בדיוק חזר לאנדלוסיה ושחרר לי מתכון מעולה למרק שקדים קר. תאכלו אותו מחרתיים, כשיהיה ממש חם.
המצלמה שלי מפורקת כרגע לחלקים באחת ממשחטות הרכב במרכז הארץ. בגלל זה לא תוכלו לראות איך מרק שקדים סופר פשוט יכול להיות גם ממש יפה.

 
מרק שקדים קר – (תמיד יהיה מישהו שיקלקל את החגיגה. מה לעשות)

מה צריך:
4-5 פרוסות לחם מוצנמות מושרות במים
300 גרם בערך של שקדים בלי קליפה (קל לקלף אחרי השריה במים חמים)
כמה שיני שום קלופים
כוס שמן זית טוב
ליטר וחצי (בערך) של מים מינרלים
(אפשר) חומץ בן יין אדום
(אפשר) שקדים וצימוקים לקישוט

מה עושים:
בבלנדר טוב טוחנים את השקדים והשום עם קצת מלח. ככל שתטחנו יותר, המרקם יהיה יותר קרמי. מוסיפים את הלחם שהושרה במים וממשיכים לערבב. כשהעיסה נהיית אחידה ולבנה הוסיפו לאט את השמן זית ואחר כך הוסיפו לאט (אבל ממש לאט) את המים, עד שתגיעו למרקם שאתם רוצים. יש שמוסיפים כפית של חומץ בן יין אדום (אבל לא יותר). אתם יכולים גם לקשט עם שקדים וצימוקים, אם זה מה שעושה לכם את זה.

 

מודעות פרסומת
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

  • מאיה  On נובמבר 21, 2007 at 3:35 pm

    ולדעתי הגשם לא ייפסק בקרוב. אם כן, אני מפרסמת מתכון לסורבה!!

    אגב, מדובר במרק מתוק או מלח?

  • רפרם  On נובמבר 21, 2007 at 4:55 pm

    יפסק, בטח יפסק.
    אנשים בוכים על הכינרת כאילו זה לא הכי טבעי.

    זה מרק לא בדיוק מלוח, אבל גם לא מתוק.
    מאד קל לעשות את הגרסה המתוקה שלו. במקום מים מוסיפים חלב שחומם עם קינמון.
    במקום שמן זית מוסיפים חמאה.

  • ח ל י  On נובמבר 21, 2007 at 5:39 pm

    כן. אני עשויה מסוכר וקר לי!!!!!

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה)  On נובמבר 21, 2007 at 8:43 pm

    מבהיל ומעלה בחילה

  • רפרם  On נובמבר 21, 2007 at 11:40 pm

    אפרופו סוכר, אם רוצים באמת את המרק הזה מתוק, אפשר להוסיף סוכר לבלנדר.
    (מבהיל ומעלה בחילה)

  • יעל ישראל  On נובמבר 22, 2007 at 7:30 pm

    לא הכרתי. תודה. ינוסה בקרוב מאוד.

  • 95Maura  On אוגוסט 6, 2017 at 7:31 pm

    Hello blogger, i must say you have very interesting posts here.
    Your website should go viral. You need initial traffic boost only.
    How to get it? Search for; Mertiso's tips go viral

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s