תפוחי אדמה ופפריקה, משהו מספרד

למרות המוניטין המהולל של הפפריקה ההונגרית, ברור מעל לכל ספק שהפפריקה של איזור גליסיה בספרד הרבה יותר טובה ומעניינת (גדי, שתה כוס מים. תירגע).
בגליסיה נוהגים לעשות משהו מהיר ופשוט עם תפוחי אדמה ופפריקה. קחו מתכון לדרך.
 
מה צריך:
תפוחי אדמה (ואפשר גם בטטות, תפוחי אדמה שחורים-סגולים, ארטישוק ירושלמי)
פפריקה טובה (גליסיאנית, כתמתמה)
כמה שיני שום
שמן זית טוב (הכי טוב שטעמתי: il feudo, מי שבסיציליה שיביא 20 ליטר)
 
איך צריך:
מבשלים את הבולבוסין במים עם מלח, מקלפים וחותכים לקוביות. מחזירים לסיר (אחרי שזורקים את המים)
במחבת שמים שמן זית ומטגנים שיני שום עד להשחמה. מוסיפים כפית פפריקה ומערבבים במרץ עד שהכל מאדים
את כל התכולה זורקים על התפודים ומערבבים
זהו

 

מודעות פרסומת
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

  • moon  On נובמבר 22, 2006 at 2:56 pm

    ואיפה כאן בארץ, לאילו ביננו שלא מתוכננים להגיע עד פאתי ספרד, אפשר להשיג ולטעום מאותה פפריקה נשגבת?

  • ערס פואטי  On נובמבר 22, 2006 at 5:22 pm

    לוקחים פפריקה הונגרית, וכשמשליכים אותה למחבת צועקים: "אולה!!"

  • moon  On נובמבר 22, 2006 at 9:34 pm

    תודה גדי 🙂

  • איילת  On נובמבר 23, 2006 at 12:34 am

    שיני שום מושחמות הן מרות ושרופות. לא?
    ואכן, פפריקה ספרדית אוכלת פפריקה הונגרית בהסתייגות אחת. כשרוצים לפזר אותה מעל תפוחי אדמה אפויים (חצאים עם הקליפה משוחים בשמן זית ומלח גס), כדאי להוסיף אותה לקראת סוף הבישול משום שמרוב עדינות היא נוחה להשרף.

  • רפרם  On נובמבר 23, 2006 at 7:42 am

    אני באמת לא יודע איפה אפשר להשיג פפריקה ספרדית. צריך פשוט לבדוק במעדניות או בחנויות תבלינים גדולות. אני מניח שיהיה להם, זה לא איזה שומר אפגני נדיר.
    אני אוהב שיני שום מושחמות. המעטפת לבדה שחומה והפנים יחסית רך.

  • moon  On נובמבר 24, 2006 at 8:07 am

    אגב שומר, רק לאחרונה גליתי תבלין משגע: שומר טחון- אבקה ירקרקה שעושה פלאות לתבשילי אורז, בשר ובעצם כמעט לכל

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s